A Gátnál zenekar

Szihám EP – talán még idén kész…

2015-11-29

Esett már szó róla, csak mivel lassan finisbe érkezik, kicsit elárulunk róla többet is: 4 dal lesz az EP-n, közöttük a címadó Szihám. Három olyan szerzeményt játszottunk fel újra, mai gátnálos hangszereléssel, amelyek már a zenekar legelső évében megszülettek. A Ragyogok és a Gyí – ha kezdetleges formában is, de – rajta voltak az 1999-es demócskán, a Szihám is ebből a korszakból való, de az végül sem a demóra, sem a később megjelent Tilos minket… albumra nem került fel, szóval valójában így 15 év elteltével végül csak meglesz a premierje. 🙂

sziham_EP

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy azért nyúlunk a régi dalokhoz, mert már nincs bennünk új, azt megnyugtatjuk, hogy nem erről van szó, hanem épp ellenkezőleg: azt szeretnénk, ha a következő nagylemezen kizárólag újdonságok szerepelnének, ezért is gondoltuk ki, hogy ezeket a számunkra nagyon kedves, megörökítésre méltónak érzett darabokat EP formájában rögzítjük. Ellenben lesz egy újdonság is a Szihámon, mégpedig Babos Judit zenetanár, dalszerző barátunk nekünk ajándékozott, zongorára és énekre íródott dalának átdolgozott, áthangszerelt változata Gátnál-féle szöveggel, a címe: Amikor késekkel….

IMG_0554

Tudjuk, hogy ilyenkor ezt szokás írni, és közhelyes is eléggé, de mi már nagyon várjuk az utómunkák elkészülését! Akit esetleg a technikai része is érdekel, azok kedvéért pedig eláruljuk, hogy a nyersanyagokat Szombathelyen játszottuk fel Domby Berti boszorkánykonyhájában, az utómunkálkodást pedig ezúttal is Szolnokon, a Denevérben végzik Töfiék. Még nem ígéret, de talán van esélyünk rá, hogy 2015-öt írhatunk a lemezborítóra!

Comments are closed.